Skłądniki:
- placki tortilli
- pierś z kurczaka
- papryka czerwona zielona żółta
- ogórek korniszony
- sałata lodowa (może być pekińska)
- majonez
- ketchup
- przyprawa do gyrosa
-olej
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawamy przyprawą do gyrosa. Następnie na rozgrzanym oleju mięso najpierw podsmarzamy a potem dusimy aż będzie miękkie. Mięso po wystygnięciu rozgniatam delikatnie widelcem, ale można tego nie robić. Placek smaruje majonezem i ketchupem (cieńką warstwę) potem nakładam sałate lodową (wcześniej ją porwałam na kawałki) na sałatę układam kawałki mięsa, ogóreka i papryki.
Na załączonym obrazku jest pekińska ale ja osobiście wole robić z sałatą lodową.
Całość zwijamy tak jak na poniższym obrazku. Powstaje zwinięty prostokąt a następnie nożem przekrajamy go na pół.
Wrapy są gotowe smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz